top of page

Творилница

Скъпи приятели, преди време създадохме един проект наречен "Творилница". Първоначално стартира като лятна поредица уикенд занятия в BigBen Schools. По-късно, след като установихме, че страшно се харесва на децата и родителите, го превърнахме и в парти формат. Какво е специалното на нашата "Творилница"? Чрез нея създаваме поле за креативност извън кутията. Насърчаваме творчеството във всички негови форми и даваме възможност за пълно себеизразяване.

Защо мислим, че е важно човек да е откровен спрямо изкуството си? Когато говорим за "Творилницата" се хващаме да цитираме Пикасо особено често. Причината е, че някои негови цитати доста обобщават идеята ни. С риск да се повторим ще го цититаме отново:

"На 12 години вече можех да рисувам като Рафаело, а ми бе нужен цял живот, за да се науча да рисувам като дете."

Истината е че щом стане дума за изкуство винаги се намира някой да ни каже кого да имитираме, за да станем добри артисти и рядко се намира кой да ни каже да следваме детето в себе си. Така губим артистичната си идентичност и ставаме последователи. Ние от Театрална къща "Шарж" вярваме в творческия потенциал у всеки един от нас и затова се стремим да подкрепяме всеки порив за създаване.

Защо разкаваме всичко това?

Вярваме, че проектите ни могат да носят по нещо полезно за всеки, но рядко се спираме да ракажем какво точно представляват те. Разказваме първо за "Творилница", защото именно творческите пориви стоят в основата на нашата работа.

Благодарим, че ни подкрепяте по пътя!

37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page